Boven de 40 en een onvervulde kinderwens

Handen ophouden

Steeds meer vrouwen stellen het krijgen van kinderen uit tot latere leeftijd. Dit kan verschillende redenen hebben, waarbij het niet kunnen vinden van een geschikte partner vaak leidend is. Toch zijn er ook veel vrouwen die niet vrijwillig het moederschap uitstellen, maar waarbij het eerder niet wil lukken. Veel verschillende oorzaken kunnen ertoe leiden dat je boven de 40 bent en te maken krijgt met een onvervulde kinderwens.

Dit kan veel pijn en zorgen met zich meebrengen, zeker als je alsnog wel graag moeder wilt worden. De tijd begint te dringen en je voelt waarschijnlijk de druk om een keuze te moeten maken. Om te zien of de onvervulde kinderwens alsnog kan worden vervuld en welke stappen je hiervoor dan zult moeten nemen. Een Luisterkind afstemming op kinderwens kan daarin inzicht geven, zodat je weet waar je staat en wat op energetisch niveau meespeelt.

Verhoogde gemiddelde leeftijd

De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen voor het eerst moeder worden, is in de loop der jaren verhoogd. Rond 30,3 jaar krijgen vrouwen doorgaans nu hun eerste kindje, waarbij 41% zich binnen de categorie bevindt van een leeftijd tussen de 30 en 35 jaar, 14% tussen 35 en 40 jaar en nog eens 3% boven de 40 jaar. Een totaal van 58% tegenover 43% van vrouwen jonger dan 25 tot 30 jaar. Het grootste gedeelte krijgt hiermee pas op latere leeftijd een kind, waarbij ook een flink percentage alsnog binnen de benoemde risicocategorie. En deze tendens lijkt toe te nemen. Mensen worden daarentegen ook steeds ouder van leeftijd, waardoor ook de vruchtbaarheid limiet zich mogelijk aanpast. Verschillende factoren, buiten fysieke vruchtbaarheid, spelen immers mee in de kans om zwanger te worden. Andere redenen kunnen daarbij eveneens leiden tot een onvervulde kinderwens.

Luisteren naar het eigen lichaam

Veel rondom zwangerschap en geboorte vindt een weerklank in intuïtie en zelfzorg. Uiteraard zijn er risico’s naarmate je leeftijd vordert, echter zijn deze risico’s binnen de huidige gezondheidszorg beperkt. Met de juiste zorg is alsnog veel mogelijk. Zelfzorg en goed luisteren naar het eigen lichaam zijn daarbij tevens belangrijk. Zeker als je zwanger wordt op latere leeftijd, is het vermijden van zware inspanning en stressvolle situaties van belang voor je gezondheid. Ontspanning is belangrijk om je lichaam voor te bereiden op het dragen van een kindje. Ook draagt dit bij aan bevordering van vruchtbaarheid. Je wilt voorkomen dat je een hoge bloeddruk krijgt of zwangerschapsdiabetes wanneer je uiteindelijk wel zwanger raakt. Zorgen mogen worden gekalmeerd, zodat je jouw prioriteiten op een rijtje krijgt. Rust en ontspanning zijn essentieel wanneer je zwanger wilt raken, doordat een fight-flight stand geen veiligheid biedt voor het vervullen van een onvervulde kinderwens.

Luisterkind afstemming op kinderwens

Wanneer je meer inzicht wilt krijgen in het waarom van een uitblijven van een zwangerschap, dan kan een Luisterkind afstemming op kinderwens hierbij helpen. Een onvervulde kinderwens kan veel pijn doen en je zorgen over of het alsnog gegund zal zijn, draagt niet bij aan een gevoel van vertrouwen. In een Luisterkind afstemming op kinderwens bij Practice Adora kun je al jouw vragen voorleggen, voor handvatten om met factoren die zorgen voor een onvervulde kinderwens aan de slag te gaan.

Op zoek naar mee handige websites? Bekijk dan onze partners.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *